Miro
Stelt je voor dat je in één virtuele werkruimte met je team kan brainstormen over ideeën, projecten kan plannen en problemen kunt aanpakken, allemaal op een visuele en interactieve manier. Dat is Miro.
Miro is een innovatief digitaal samenwerkingsplatform dat teams helpt visueel samen te werken. Het is als een virtueel whiteboard waarop teamleden tegelijk -al dan niet remote- kunnen samenwerken. Met Miro kun je verschillende soorten inhoud maken, delen en bewerken, zoals plaknotities, diagrammen, grafieken, wireframes en meer.
Miro biedt een breed scala aan sjablonen en tools die het gemakkelijk maken om informatie te ordenen en te visualiseren. Je kunt ook andere populaire tools zoals Jira, Slack en Google Drive integreren om een workflow te stroomlijnen.
Het platform is ontworpen voor elk type gebruiken. Je hoeft niet technisch onderlegd te zijn om ermee aan de slag te gaan.
MentiMeter
Mentimeter is een tool gericht op interactieve presentaties en publieksinteractie waarde vergaderingen en presentaties boeiender en inclusiever worden. Hiermee kun je live peilingen, quizzen, woordwolken en andere interactieve activiteiten maken die in realtime kunnen worden weergegeven.
Met Mentimeter kunt je eenvoudig feedback, meningen en ideeën van je publiek verzamelen, waardoor presentaties interactiever worden en de betrokkenheid en participatie hoger is.
Stelt je voor dat je tijdens een vergadering of presentatie direct de gedachten en meningen van je team of publiek kan verzamelen en visualiseren. Mentimeter biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface waar je interactieve vragen en activiteiten kunt creëren en deelnemers kunnen reageren met hun smartphone of laptop.
Het platform genereert dynamische visualisaties van de reacties, die in realtime kunnen worden weergegeven, waardoor een boeiende en interactieve ervaring ontstaat voor alle betrokkenen.
Je hoeft een technische kennis te hebben om met MentiMeter aan de slag te gaan.
Voordelen Miro en Mentimeter
Beide tools zijn goed te gebruiken in verschillende aspecten van software development. Denk aan bijvoorbeeld een brainstorm of discovery fase, refinements of overleggen met stakeholders.
Het voordeel zit hem allereerst in het visuele aspect. Dit is ideaal voor het overbrengen en concreet maken van ideeën en concepten.
Daarnaast is er de ‘collaboration’ het samen kunnen werken op één oneindig canvas. Dit is tevens laagdrempelig omdat iedereen zonder technische kennis hiermee binnen no-time kan leren werken.